0 tuotteet
Ostoslistasi
Ostoslistasi on tyhjä

Tietoa Maluxista

Malux on Pohjois-Ruotsalaista yrittäjävetoinen yritys, jonka pääkonttori on Ruotsin rannikolla Örnsköldsvikissä.

Aina yrityksen perustamisvuodesta 1972 lähtien olemme pyrkineet luomaan turvallisempaa arkea toiminta-alueillamme teollisuuden, tietoliikenteen ja valaistuksen parissa.

Kaikki onnistuneet kaupat ja jatkuva yhteistyö perustuvat luottamukseen. Haluamme olla alan eniten luottamusta herättävä yritys olemalla selkeitä viestinnässämme, luomalla lisäarvoa asiakkaillemme ja ottamalla vastuun tuotteistamme ja ratkaisuistamme.

Konseptimme perustuu omaan myyntihenkilöstöön pohjoismaisilla markkinoilla ja syvälliseen tekniseen tietämykseen. Tällä tavalla voimme tarjota oikean ratkaisun oikeassa paikassa palvelulla, joka vakuuttaa.

1961 - El-Centralen

Malux-yhtymä perustettiin El-Centralen-nimellä vuonna 1961. Perustaja oli sähköasennuksiin erikoistunut Helmut Schulze. Silloisten Länsi-Saksan ja DDR:n kontaktien kautta yritys onnistui saamaan edustusta esimerkiksi räjähdyssuojauksen, putkipostien, vedenalaisen valaistuksen ja kierroslukumittauksen alueilla.

1972 - Malux Elektro AB

Malux Elektro AB perustettiin vienti- ja tuontipainotteisesti. Muutamaa vuotta myöhemmin, vuonna 1979, avattiin ensimmäinen tytäryhtiö Suomessa: Oy Scan Malux AB. Suunnilleen samaan aikaan tuli ajankohtaiseksi sivukonttorin ja varaston perustaminen Trelleborgiin, jotta voitiin tehostaa yhteyksiä Eurooppaan ja muualle maailmaan.

1982 - Toiminta Norjassa

Jörgen Schulze aloitti toiminnan yrityksessä 1977 ja osti isänsä osakkeet vuonna 1982. Norjan offshore-markkinoilla tarvittiin edustusta paikan päällä, ja Malux Norge A/S perustettiin.

1984 - Telemekano AB

Aika oli kypsä teletuotteiden lisäämiseen myyntiohjelmaan, joten yritys osti tukholmalaisen Telemekano AB:n, ja tytäryhtiö sai nimen Malux Telemekano AB.

1989 – Sopimus ABB:n kanssa

Vuonna 1989 Malux solmi ABB:n kanssa sopimuksen ABB:n räjähdyssuojatuotteiden myynnin kehittämisestä Västeråsissa. Koko varasto sekä yleinen edustus siirrettiin Maluxille Örnsköldsvikiin. Malux Elektro AB vahvisti myyntiorganisaatiotaan perustamalla uuden sivukonttorin Tukholman ja Göteborgin alueille.

1990 – Tytäryhtiö Malux Data AB

Tytäryhtiö Malux Data AB perustettiin vuonna 1990, jotta yhtymästä tulisi kattava liikeidean mukaisesti ja se pystyisi tarjoamaan sähkö-, tele- ja datatuotteita. Datayhtiö keskittyi myyntiin, palveluun sekä tietokoneiden ja muiden datatuotteiden kattaviin järjestelmäratkaisuihin.

1999 – Sopimus Allgonin kanssa

Vuonna 1999 solmittiin sopimus Allgonin kanssa antennien jakelusta Skandinaviassa.

2006 - Malux Sweden AB

Kesällä 2006 Malux muuttui Ruotsissa vielä tehokkaammaksi ja helpommin saavutettavaksi yritykseksi, kun Malux Elektro AB ja Malux Tele AB yhdistyivät puhtaaksi myynti- ja jakeluyhtiöksi nimeltä Malux Sweden AB.

2007 - Accenta AB

Syksyllä 2007 ostettiin Accenta AB. Accentan turvavalaisinvalikoima takaa, että Malux-konsernilla on nyt markkinoiden laajin turvavalaisinvalikoima.

2011 - Maluxin tiivistäminen

Vuonna 2011 päätettiin ryhtyä tiivistämään Malux-konsernia. Kansainvälinen IT-yhtiö osti Malux Datan. Malux-yhtymä keskittyi ydintoimintaansa teollisuuden / räjähdysvaarallisten tilojen tuotteiden, valaistuksen ja tietoliikenteen aloilla. Otimme käyttöön uuden toimistomme Suomessa.

2012 - Malux 40 vuotta

Vuonna 2012 Malux vietti sähköalalla toimimisensa 40-vuotisjuhlia. Vuoden aikana vihimme käyttöön kunnostetut konttoritilamme Tukholmassa ja Örnsköldsvikissä.

Yhteistyö

Alalla, jossa toimijoita on monia ja vaatimukset suuria, jatkuvaan kehitykseen tarvitaan yhteistyötä. Siksi Malux on liikkeellepaneva kumppani monissa alan yhdistyksissä ja järjestöissä.

Laatu & ympäristö

ISO9001:2015
Malux Finland Oy:n laatujärjestelmä täyttää standardin ISO 9001:2015 vaatimukset. Työ perustuu henkilökunnan jatkuvaan kouluttamiseen laatu- ja ympäristöasioissa sekä toimittajien tilanteen arvioimiseen näissä asioissa.

General Data Protection Regulation

Asiakkaana voit olla täysin varma siitä, että kaikki henkilötietosi ovat turvassa kanssamme. Työskentelemme GDPR: n sääntöjen mukaisesti, jotka otettiin käyttöön 25. toukokuuta 2018 ja olemme täysin vastuussa henkilötietojesi käsittelystä. Lue tietosuojaselosteemme kokonaisuudessaan.

Sähköteknisen Kaupan Liitto ry (STK)

Malux Finland Oy on Sähköteknisen Kaupan Liitto ry:n jäsen. STK on sähköteknisellä alalla toimivien tukkuliikkeiden, valmistajien ja maahantuojien toimialajärjestö joka edistää jäsenyritysten ja alan toimitusketjun kilpailukykyä tuottamalla toimintaa tehostavia tietopalveluja sekä vaikuttamalla aktiivisesti sähköalan ja sen imagon kehitykseen.